De juiste maat kiezen

Voor een goede pasvorm van uw bh is het van belang dat u weet welke maat u draagt. U kunt uw borstomvang op twee plaatsen opmeten om uit te vinden welke maat u nodig heeft. U meet dan de onderwijdte (de borstomvang) en de bovenwijdte (de cupmaat).

Bedenk wel dat elke vrouw verschillend is en dat iedere bh een andere pasvorm heeft. Het ene model zal u dan ook beter passen dan het andere. Probeer daarom verschillende bh’s om uit te vinden welke goed aansluit. Voor het beste maatadvies kunt u gerust langskomen in een van onze winkels.

Wassen van lingerie

Lingerie kan soms van kwetsbare materialen gemaakt zijn of in de wasmachine schade aanrichten aan andere kledingstukken. Daarom is het raadzaam om uw bh’s altijd in een waszakje te wassen. De meeste lingerie kunt u op 30 graden wassen op de fijnwas. Kijk echter voordat u uw lingerie in de was doet altijd even op het wasvoorschrift om beschadigingen te voorkomen. Was lingerie bovendien met zoveel mogelijk kledingstukken van dezelfde kleuren om kleurverandering tegen te gaan. Voorgevormde bh’s kunt u het beste met de hand wassen (dit geldt eigenlijk voor alle lingerie), zodat de cup mooi van vorm blijft. Beugel bh’s niet centrifugeren in de machine.

Een goede sportbh

Met behulp van de juiste sportbh kunt u prettig sporten zonder dat u last van uw borsten krijgt door het bewegen. Een sportbh zit strakker dan een gewone bh en biedt u daardoor extra ondersteuning tijdens het bewegen. Het dragen van een sportbh voorkomt beschadigingen aan uw borstweefsel en verslapping van de huid.

Het soort sport dat u uitoefent is van invloed op de bh die u kiest. Over het algemeen geldt; hoe actiever u beweegt hoe meer ondersteuning u nodig heeft.

Net als bij een gewone bh is het belangrijk om de juiste pasvorm te kiezen voor de beste ondersteuning. Voor het beste maatadvies kunt u gerust eens langskomen in een van onze winkels.